پمپ آب جتی و بشقابی اکنون در بسیاری از مجتمع ها به منظور جبران افت فشار در ارتفاعات بالاتر مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این وسیله مشکلات ناشی از افت فشار از بین می رود و می توان در طول روز شاهد فشار مطلوب آب بود. اگر قصد خرید این وسیله را دارید باید پیش از هر گونه اقدامی به برخی نکات توجه کنید.
همانطور که میدانید ، مشکل افت فشار آب در منازل معضل بزرگی است؛ اما به کمک پمپ آب این معضل تا حد زیادی برطرف شده است. نکته مهم این جاست که بدانید چه نوع پمپی برای ساختمان شما مناسب تر است. در این مطلب مدل های پمپ آب را بررسی کردیم و در پایان به بیان نکاتی پرداختیم که می تواند در خرید این وسیله راهنمای شما باشد.
فهرست مطالب
اهمیت وجود پمپ آب در ساختمان
در گذشته زمانی که ساکنین طبقات پایین ساختمان از آب استفاده می کردند، افراد در طبقات بالاتر با مشکل افت فشار مواجه می شدند. حتی گاهی پیش می آمد که آب در طبقات بالا کاملا قطع میشد.
اما اکنون به کمک این وسیله این مشکل تا حد زیادی حل شده است. پمپ آب در موارد مختلفی کاربرد دارد و از آن در مصارف خانگی، صنعتی، طبقاتی، تاسیساتی، شناور، کف کش، لجن کش، آتش نشانی، کارواش و کولر استفاده می شود.
دقت کنید که برای خرید یک پمپ مناسب نیازی به آن ندارید که هزینه زیادی بپردازید. چرا که قیمت زیادتر همیشه نشان دهنده کیفیت بالاتر نیست.
چگونه یک پمپ آب مناسب انتخاب کنیم ؟
ساز و کار پمپ آب به گونه ای است که انرژی الکتریکی را به مکانیکی تبدیل می کند. بر همین اساس موجب می شود که آب بتواند در ارتفاع های بالاتر نیز فشار اولیه خود را حفظ کند و افراد در طبقات بالاتر افت فشار را حس نکنند.
پیش از خرید باید به مواردی نظیر تعداد طبقات ساختمان، متراژ، تعداد شیرها و میزان آب مصرفی دقت کنید تا بتوانید بهترین محصول را مطابق با نیاز خود خریداری کنید. پمپ آب در چهار مدل جتی ، بشقابی ، شناور و سیرکولاسیون موجود است.
پمپ آب جتی و بشقابی چیست ؟
پمپ جتی که نام دیگر آن خودمکش است به کمک فشار هوا کار می کند. این مدل چند متر بالاتر از مخزن آب نصب می شود. مدل دیگر یعنی پمپ بشقابی قابلیت خودمکشی ندارد. این نوع باید در ارتفاع بالاتری از مخزن آب قرار گیرد. می توان در طبقات بالاتر از پمپ جتی و در طبقات پایین از مدل بشقابی استفاده کرد.
پمپ شناور و سیرکولاسیونی چیست ؟
پمپ های شناور نیز مخزن نداشته و از لحاظ قدرت از پمپ های جتی ضعیف تر هستند. پمپ های سیرکولاسیونی نیز در شوفاژخانه ها کاربرد دارد.
هنگام خرید باید به هد پمپ و ارتفاع ساختمان توجه داشته باشید. اگر در طبقه های همکف یا اول زندگی می کنید پمپی با قدرت کمتر می تواند کار شما را راه بیندازد ولی اگر منزل شما در طبقات بالاتر قرار دارد نیازمند قدرت بیشتری هستید. در بین تمامی این موارد بهترین گزینه پمپ های بشقابی هستند.
سایر نکات در هنگام خرید پمپاژ آب
نکته مهم دیگر در خرید پمپ آب، میزان آب دهی آن است. شما باید احتمال باز شدن هم زمان شیرهای آب را در نظر بگیرید. مثلا در یک ساختمان که دارای پنج واحد است ممکن است پنج شیر آب به طور هم زمان باز باشد. اگر دبی هر یک از این شیرهای آب را ده لیتر در دقیقه در نظر بگیریم دبی کل ساختمان معادل پنجاه لیتر در دقیقه خواهد بود.
در خصوص خرید پمپ آب باید میزان مصرف انرژی آن را نیز بررسی کنید. طبیعی است که پمپ های پرقدرت مصرف انرژی بالایی نیز دارند و قیمتشان گران تر از مدل های معمولی تر است.
همچنین مدل هایی از پمپ آب وجود دارند که موقع کار کردن سر و صدای فراوانی تولید می کنند. این سروصدا ممکن است آزار دهنده و گوش خراش باشد. دقت کنید که پمپ های جتی سر و صدای بیشتری را نسبت به مدل بشقابی تولید می کنند. البته گاهی می توان با قرار دادن یک پوشش روی موتور، صدای آن را کم کرد. فراموش نکنید که این پوشش نباید مانع از عملکرد مناسب تهویه اطراف پمپ شود.
در لیست زیر انواع پمپ آب خانگی فشار قوی باکیفیت در برندهای مختلف وجود دارد. برحسب قابلیت ها و بودجه مورد نظر می توانید بهترین گزینه خرید را از میان مدل های زیر انتخاب کنید.
صدای پمپ بسیار آزار دهنده هستش. مدل های جدید بهتر شدن
با پمپ، فشار آب خیلی خوبه. ممنونم