فناوری واقعیت مجازی یاهمان VR یکی از جدیدترین تکنولوژی های حال حاظر است. احتمالا در شهربازی بازی های برپایه VR پا گذاشته باشید. برنامه هایی مثل فیلم های 5 بعدی که از عینک های واقعیت افزوده برای دیدن این فیلم ها استفاده میشوند. این عینک ها موقعیت بازی یا فیلم را برای ما شبیه سازی میکند به طوری که فکر میکنیم به صورت واقعی داخل اون موقعیت قرار داریم. در ادامه با استوک تاپ، مرجع تخصصی فروش لپ تاپ استوک همراه باشید تا این فناوری را مورد بررسی قرار دهیم.
فهرست مطالب
تکنولوژی واقعیت مجازی (VR) چیست؟
این فناوری درواقع شبیه سازی محیط اطراف در محیط کامپیوتری است. ایم فناوری به شما اجازه میدهد بدون جا به جایی یا رفتن به محیطی دیگر تجربه حضور در آن مکان را داشته باشید. این فناوری تمام حواس 5 گانه انسان را درگیر میکند و شمارا در محیطی قرار میدهد که به صورت سه بعدی میتوانید آن را حس کنید و ببینید. از ویژگی های مهم واقعیت مجازی میتوان به باورپذیری، تعاملی بودن، کامپیوتری بودن، کاوش پذیری و شناور بودن اشاره کرد.
گوناگونی واقعیت مجازی
واقعیت مجازی انواعی دارد که با آن ها آشنا خواهیم شد.
کاملا شناور (Fully immersive)
برای تجربه عالی در واقعیت مجازی نیازمند سه چیز هستیم. یک جهان شبیه سازی شده و بزرگ با جزئیات، کامپیوتری فضا و مکان را بهم متصل کنید و سخت افزاری که به کامپیوتر وصل شود و مارا در دنیای مجازی شناور کند. این تجربه بسیار واقعی و دقیق و کامل میباشد به طوری که به صورت کامل داخل آن فضا قرار دارید و صدا ها و حرکات و ریز ترین جزئیات در آن جا رعایت شده است. حتی در این تجربه دستکش های حسی هم برای تجربه عالی تر و نزدیک تر در اختیار دارید.
نیمه شناور (Semi immersive)
برعکس واقعیت کاملا شناور، انسان میتواند فرق بین دنیای واقعی و واقعیت مجازی را تشخیص دهد. واقعیت شناور اکثرا در جهت آموزش با استفاده از فناوری شبیه سازی است. برای مثال برای آموزش خلبانی مقدماتی برای تجربه شبیه به پرواز از واقعیت مجازی استفاده میکنند.
غیرشناور (Non immersive)
تکنولوژی غیرشناور اکثرا با عوامل روزمره اشتباه گرفته میشود و به آن به چشم واقعیت مجازی دیده نمیشود. این درحالی است که تجربه استفاده از برنامه های فضای مجازی یا بازی های ویدیویی که در آن دنیای فیزیکی هم دخیل است واقعیت مجازی هستند از نوع غیرشناور.
عواقب فناوری VR
افرادی که به صورت خودجوش درونگرا هستند و میلی به برقرای ارتباط با افراد ندارند، معمولا تو دام این فناوری می افتند به صورتی که دیگر تمایلی به برقراری ارتباط با دنیای بیرون نخواهد داشت. و به مراتب دچار افسردگی و احساس جدایی از افراد میشوند. که این امر بسیار خطرناک است.
به همین ترتیب افراط در هرچیزی باعث اعتیاد به آن موضوع میشود.
به دلیل شبیه سازی محیط های مختلف و هویت های فیک افراد به این هویت های جعلی خود علاقه مند میشوند و معتاد حضور و استفاده ازین فناوری بیش از اندازه میشوند. مانند استفاده بیش از حد از تلفن همراه به صورتی که اگر ثانیه ایی از آن دور شویم دچار اضطراب میشویم و عصبی نیز خواهیم شد.
از دیگر عواقب این فناوری هزینه بالایی است که باید بپردازیم. این فناوری را برای همگان نمیتوان تهیه کرد و باید برای آن هزینه های زیادی بپردازیم.
کارکرد VR به چه صورت میباشد؟
این تکنولوژی با ترکیب کردن ابزار های سخت افزاری و نرم افزاری کمک میکند تا تجربه شناور شدن را داشته باشیم. به صورتی که در برخی از مواقع قادر به تشخیص واقعیت از دنیای مجازی نیستیم.
ابزار های سخت افزاری که واقعیت مجازی از آن استفاده میکند، دستکش های واقعیت مجازی، کنترلرهای دستی، هدست، لوازم جانبی و … است. این لوازم هر کدام به نوع خودش در تجربه شناور شدن به کمک بسیاری میکنند و تجربه عالی تری را در اختیار ما قرار میدهند.
حال نرم افزار هایی که واقعیت مجازی از آن ها استفاده میکند، مدیریت محتوا، نرم افزار پلتفرم های اجتماعی، موتوربازی، کیت توسعه نرم افزار و شبیه ساز ها هستند. شرکت ها از مدیریت محتوا برای جمع آوری و ذخیره اطلاهات VR استفاده میکنند.
از پلتفرم های اجتماعی برای برقراری ارتباط افراد از راه دور استفاده میکنند. از موتور بازی برای تجربه کامل یک بازی استفاده میکنند. از کیت توسعه نرم افزار برای آزمایش تجربیات و در ساخت VR استفاده میکنند. و رد آخر از شبیه ساز ها برای آموزش کارکنان قبل از ورود به محیط کار خاص استفاده میکنند.