شاید کلمه “دیپ وب” تا به حال به گوش شما خورده باشد. جستجو در نت درواقع آن چیزی که ما اکثرا با آن سرو کار داریم
مثل جستجوی محتوایی در گوگل یا بینگ یا یاهو نیست. جستجو در وب درواقع دارای سه لایه میباشد. سطحی ترین لایه سرفیس وب یا همون جستجوی معمولی است که با استفاده از آن فقط به 4 درصد از فضای اینترنت دست یافته اییم. و لایه عمقی تر دیپ وب و عمیق ترین لایه دارک وب است. در این مقاله لایه عمقی یا همون deep web را مورد بررسی قرار دادیم.
فهرست مطالب
دیپ وب (deep web) چیست؟
دیپ وب مجموعه ایی از صفحات اینترنتی یا وبسایت هایی که دسته بندی نشده اند میگویند که موتورهای جستجوی معمولی که اکثرا از آن استفاده میکنیم نمیتوانند به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند. این طلاعات فقط از طریق رمزعبور یا دیتا های رمزگذاری شده قابل دسترسی هستند. همان طور که در پاراگراف بالا توضیح دادیم deep web لایه عمقی تری از اینترنت است که کاربران معمولی قادر به استفاده از آن نیستند.
جستجوی سطحی در اینترنت که با موتور های جستجوی گوگل، بینگ و… اینجام میشود سرفیس وب یا وب مرئی هستند. و جستجو در لایه های عمیق تر که از طریق موتور جستجو های معمولی قابل مشاهده نیست دیپ وب یا وب نامرئی هستند. برای جستجو در دیپ وب باید از موتور های جستوی مخصوصی مثل Ahmia یا Tor استفاده شوند.
به دلیل محفوظ بودن اطلاعات این وبسایت ها مخصوصا اطلاعات لوکیشن یا همان محدوده جغرافیایی سرور شما، آی پی اصلی سروربه صورت بهم ریخته نمایش داده میشود. و به همین علت اکثر اتفاقات غیر قانونی در این صفحات انجام میگیرند.
فرق بین دارک وب و دیپ وب چیست؟
دارک وب درواقع زیرمجموعه ایی از دیپ وب است که همان فعالیت های غیر قانونی که پیش تر ذکر کردیم در این محیط شکل میگیرد. و موتورهای جستجوی مخصوصی میتوان از آن استفاده کرد. فعالیت هایی مثل فروش و خرید اسلحه سرقت و فروش اطلاعات شخصی و….. انجام میشود.
دیپ وب برعکس دارک وب که فقط محتوای غیرقانونی را شامل میشود به این دلیل نامرئی نیست. درواقع به دلیل حفظ اطلاعات شخصی و حریم خصوصی کاربران و داده های آنها از دیده پنهان است.
این نکته هم حائز اهمیت است که دیپ وب صرفا برای مصارف غیر قانونی و مصرف کنندگان مواد مخدر و منحرفان جنسی نیست. میتوانیم اینترانت یک سازمان را هم دیپ وب بدانیم.
ورود به دیپ وب چه عواقبی را به دنبال دارد؟
البته که دسترسی به امکانات و اطلاعاتی که در لایه های زیرین اینترنت وجود دارد عواقبی هم درپی خواهد داشت.
به چون مثال حمله های سایبری ، کلاهبرداری های رمز ارزی، حملات فیشینگ، دسترسی و سواستفاده از اطلاعات شخصی، ویروس ها و بدافزار ها جهت آلوده شدن محیط دستگاه و …
محتوا های deep web چه چیز هایی هستند؟
محتوا هایی که کاربران غیرمعمولی به دنبال آنها در دیپ وب هستند عبارتند از
فروشگاه هایی که کالا های غیرقانونی یا کمیاب را دارا هستند مثل دارو های کمیاب، فروش اسلحه، فروش مواد مخدر، خرید و فروش انسان ها برای سواستفاده های جنسی و…..
بستری برای پول شویی های بزرگ توسط کمپانی های بزرگ، فروش اطلاعات شخصی کاربران در بلک فیس بوک، فیلم های ترسناکی که از منزجرکننده ترین نوع به قتل رساندن که در وبسایت رد روم قراردارد، هک کردن بزرگ ترین کمپانی ها، سفارش قتل چهره های معروف و…..
چگونه از نرم افزار Tor میتوان استفاده کرد؟
همان طور که بالاتر به آن اشاره کردیم برای دسترسی به محتوا های دیپ وب ودارک وب باید از موتور جستجوی تور یا موتور جستجو های دیگری که با پروتکل تورسازگاری داشته باشند استفاده کنیم مانند Onion یا Brave که ازین پروتکل استفاده میکنند.
برای دانلود نرم افزار تور به وبسایت تور پراجکت میرویم و فایل نرم افزار را دانلود میکنیم. همان فایلی که قرار است روی کامپیوتر شما نصب شود. بعد از نصب نرم افزار روی سیستم خود مرورگر را باز کنید. پس از باز شدن صفحه مرورگر یک پنجره به نمایش در میاید که اجازه میدهد اتصال تور را پیکربندی کنید. اکثرا این مرحله را رد میکنند و روی دکمه کانکت کلیک میکنند.
پس از گذراندن تمامی این مراحل یکه صفحه مرورگر مانند مرورگر های معمولی برای شما باز میشود که میتوانید آدرس دیپ وبی که میخواهید وارد آن شوید را وارد کنید. به این نوع آدرس آنیون ادرس هم گفته میشود. همه مراحل جستجو دقیقا مانند جستجوی معمولی در مرورگر های معمولی انجام میشود. نوشتن آدرس سایت در نوار جستجو زدن دکمه جستجو و ادامه مسیر و بالا آمدن سایت مورد نظر.
در پایان معنی و مفهوم ترسناکی که از دارک وب و دیپ وب در اذهان بوجود آمده آنقدر هم بزرگ و ترسناک نیست در حقیقت با سرویس هایی بسیار ساده ایی روبه رو هستیم. فقط برخی از افراد هستن که برای کار های غیر قانونی از آن استفاده میکنند. درواقع از آنها میتوان استفاده های کاملا قانونی هم انجام داد.