چراغ مطالعه از پرکاربردترین وسایل در اتاق کار، میز لپ تاپ و یا میز تحریر است. افرادی که تا دیر وقت مشغول مطالعه در منزل در یک محیط آرام و بی صدا هستند، برای فعالیت های خود در نیمه های شب نیاز به چنین ابزاری دارند.
شاید با خود فکر کنید، چراغ مطالعه ها این روزها با وجود لامپ و لوسترها کاربرد کمتری دارند و افراد کمی از آن استفاده میکنند اما برای افرادی که مطالعه مهمترین کار روزانه آن ها بوده و بیشتر وقت خود را با درس و کتاب سپری میکنند، داشتن این چراغ ها ضروری است، تا هنگامی که تا دیر وقت مشغول فعالیت هستید، از نور کافی برخودار باشید.
یکی از مزایای استفاده از چراغ مطالعه، کمک به افزایش ساعت و سرانه مطالعه دانش آموزان و دانشجویانی است که مایل هستند در ساعات پایانی شب همراه با یک قهوه مطالب خود را خوانده و مرور کنند.
همچنین اگر در یک محیط عمومی مانند خوابگاه یا سالن پذیرایی خانه به مطالعه مشغول هستید، استفاده از چراغ مطالعه گزینه مطلوبی است، زیرا با این کار مزاحمتی برای خواب و استراحت سایر افراد خانواده خود ایجاد نمی کنید. همچنین وجود این وسیله که معمولا طراحی جذاب و شیکی دارد، زیبایی خاصی به محیط و دکوراسیون خانه شما می دهد.
فهرست مطالب
نکات خرید چراغ مطالعه
چراغ مطالعه نیز مانند هر وسیله دیگری که باید تهیه کنید، نیاز به رعایت برخی نکات و توجه به کیفیت و مدل ساخت آن دارد.
در انتخاب یک چراغ مناسب، ابتدا به این نکته توجه کنید که محل مطالعه شما ثابت است و یا مدام جابجا می شوید. بعد از مشخص شدن این موضوع از میان مدل های ثابت و متحرک انتخاب خود را انجام دهید. معمولا برای محل ثابت، پیشنهاد می شود از چراغ مطالعه رومیزی استفاده کنید.
در صورتی که در محیط کم نوری قرار دارید، برخی مدل ها از نور بسیار قوی (لامپ ال ای دی) بهره مند بوده و پیشنهاد می کنیم این مدل ها را جهت خرید بررسی کنید. همچنین مدل هایی با لامپ فلورسنت و رشته ای نیز مصرف کمتری داشته و بسیار پرطرفدار هستند.
همچنین توجه داشته باشید که اگر روشنایی صفحات کتاب و محیط افراد تفاوت زیادی با هم داشته باشند، منجر به خستگی چشم ها و آسیب رسیدن به آن ها می شود.
مصرف انرژی چراغ مطالعه چقدر است؟
مصرف انرژی در لامپ های چراغ مطالعه با هم تفاوت دارد. لامپ های LED کمترین میزان انرژی را مصرف می کنند و لامپ های رشته ای بیشترین مصرف را دارند. بنابراین با وجود گران بودن چراغ های مطالعه LED ، میزان انرژی مصرفی در آنها بهینه است.
امکانات اضافی چه مواردی می تواند باشد؟
برخی از چراغ های مطالعه فقط برای روشنایی نیستند، بلکه ویژگی های دیگری نیز در اختیار شما قرار می دهند. این قابليت هاي اضافی، قیمت چراغ های مطالعه را بالا مي برد اما گاهی اوقات واقعا ارزش آن را دارند.
محفظه های سازمان دهنده در قسمت پایه
برخی از چراغ ها، دارای محفظه هایی در پایه چراغ هستند که می توان از آنها برای گذاشتن گیره های کاغذی، سنجاق ها، مدادها، قیچی ها و لوازم جانبی استفاده کرد. این باعث می شود فضای میز کار شما مرتب باشد. اگر شما از آن دسته افرادی هستید كه مي خواهيد هميشه ميزتان مرتب باشد، اين مدل لامپ ها را بخريد.
نمایشگر دیجیتال
برخی از چراغ های مطالعه دارای صفحه نمایش کوچکی هستند، که زمان، تاریخ، دمای محیط و … را نشان می دهد. اگر میز کار شما کوچک است یا معمولاً ساعتی در اتاق نداريد، این مدل از چراغ ها خيلي كاربردي است.
پایه شارژر دار
برخی از چراغ های مطالعه، دارای یک پایه شارژ هستند، که با آن می توانید تلفن هوشمند ، تبلت و دستگاه های مشابه خود را شارژ کنید.
محل قرار دادن چراغ مطالعه و نکات مهم دربار آن چیست؟
آیا پریز برق در جايي كه مي خواهيد چراغ مطالعه را بگذاريد، وجود دارد؟ اگر وجود ندارد، بهتر است یک چراغ بي سيم بخريد. امروزه انواع مختلفی از چراغ های مطالعه بی سیم وجود دارد. برخی از مدل های بی سیم قابل شارژ هستند، که هر زمان چراغ خاموش می شود، می توانید آن را شارژ كنيد. اما برخی دیگر، از باتری استفاده می کنند و تا زمانی که باتری تمام نشود، می توانید از آنها استفاده کنید.
مزایا و معایب هر یک را در نظر بگیرید:
• چراغ مطالعه ای که سیم دارد، نور هيچ موقع كم و ضعیف نمي شود. اما عیب آن این است که سیم دست و پا گیر است و اگر در مجاورت میز کار پريز نباشد، مشكل ساز است.
• چراغ های مطالعه بی سیم، با کمبود شارژ، شدت نور آنها كم مي شود. مخصوصاً آنهایی که قابل شارژ هستند ، ممکن است در اواسط کار شارژشان تمام شود ، بنابراین مجبورید آنها را ببريد و به برق بزنيد.
معمولا چند نوع چراغ مطالعه، با کاربری مختلف در بازار وجود دارد.
چراغ اداری
چراغ های مطالعه اداری معمولا می توانند از بین مدل هایی انتخاب شوند که دارای پایه ثابت هستند. معمولا دفاتر کار نسبت به میز یک تحریر کمتر دچار تغییر می شود و در یک جا ثابت هستند.
چراغ مهندسی
معمولا مهندسان، معماران و نقشه کش ها از میان چراغ ها سراغ مدل هایی با پایه متحرک و انعطاف پذیر می روند تا به راحتی بتوانند زاویه تابش چراغ را تغییر دهند.
مدل های مهندسی بواسطه پایه متحرک بودن و انعطاف پذیری که دارد مناسب ترین مدل چراغ برای مهندسین به ویژه معماران نقشه کش ها است. ابعاد کوچک و بزرگ و مدل های پایه بلند و کوتاه انواع چراغ مطالعه مهندسی باعث پرطرفدار بودن این نوع چرا ها شده است.
چراغ دانش آموزی
معمولا دانش آموزان و حتی دانشجویان با یک چراغ ساده نیز می توانند بسیار از کارهای خود را انجام دهند. همچنین پیشنهاد می شود از چراغ چوبی یا فلزی برای استفاده دانش آموزانی با سن پایین استفاده شود تا به این زودی ها خراب نشود. همچنین چراغ های فانتزی با طراحی بامزه و جالب برای دانش آموزان که عمدتا نوجوانان هستند، پیشنهاد می شود.
انواع دیگر چراغ مطالعه
برخی مدل ها از جمله چراغ پایه بلند و ایستاده برای میزهای بزرگ که به صورت گروهی استفاده می شوند، گزینه مناسبی است.
برای استفاده در مسافرت، چراغ مطالعه کتابی یا دستی که ابعاد بسیار کوچکی داشته و جای کمی می گیرد، پیشنهاد می شود.
چراغ مطالعه کلیپسی معمولا به گیره نگهدارنده مجهز بوده و قابل استفاده برای تمامی محیط ها و کاربری ها است. این نوع از مدل ها به دلیل برخورداری از گیره نگهدارنده در اکثر محیط ها قابل استفاده است. البته در حال حاضر اغلب مدل ها از این ویژگی برخوردارند.
همچنین چراغ های شارژی، تلسکوپی، ذره بینی، تاشو و جیبی از مدل های جذاب دیگری به شمار می روند، به دلیل ظاهری متفاوت و کیفیت بهتر قیمت و مشتری خاص خود را دارد.
در لیست زیر بهترین مدل های چراغ مطالعه، با قیمت ارزان و کیفیت مناسب را برای شما گردآوری کرده ایم، که می توانید بسته به نیاز و سلیقه خود مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید.
مدل DL-436 رو از دیجی خریدم، کیفیت و نور خوبی داره
لطفا مدل های شیائومی رو بیشتر بزارید.
سلام ممنون از پیشنهادات خوبتون
ممنون از سایت خوبتون
ممنون از لیست خوبتون
CL-115 رو خریدم برای مطالعاتم که کیفیت مناسبی داره و به همه پیشنهاد می کنم
ممنون از سایت خوبتون ، شب های کنکور رو با قهوه به همراه چراغ ریمکسه RT-E185 سپری کردم
ریمکس خریدم تا الان یک جنس خارجی خیلی باکیفیت بوده برام
من خريدم جنس خوبي داشت.ممنونم
برای مطالعه در شب خیلی نور خوبی داره.ممنونم