گیرنده دیجیتال دستگاهی است که به شما کمک میکند تصاویر دیجیتال را نیز بتوانید در صفحه تلویزیون مشاهده کنید. این دستگاه به کمک تبدیل سیگنال دیجیتال به آنالوگ چنین امکانی را فراهم می کند. در هنگام خرید این دستگاه باید به برخی موارد نظیر پورت های ورودی و خروجی دقت کنید. سایر موارد را میتوانید در ادامه مطلب مطالعه کنید.
فهرست مطالب
گیرنده دیجیتال چه کاربردهایی دارد ؟
گیرنده دیجیتال یا همان Set Top Box به منظور دریافت برنامه های شبکه های دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرد. وظیفه این دستگاه، دریافت سیگنال های دیجیتال و کد شده و تبدیل آن به سیگنال های آنالوگ است. به این ترتیب تصاویر در صفحه تلویزیون قابل پخش خواهند بود.
اکنون بسیاری از افراد از این دستگاه ها استفاده میکنند. به شکلی که تا ده سال قبل، چهار درصد از مصرف روزانه برق در ایالات متحده آمریکا به دستگاههای گیرنده دیجیتال مربوط بوده است.
بیشتر دستگاه هایی که اکنون در بازار وجود دارند از نظر کیفیت و قابلیت شباهت زیادی با یک دیگر دارند اما برخی از مدل های آن ویژگی هایی نظیر قابلیت ضبط برنامه های تلویزیونی، قابلیت نمایش برنامه های تلویزیونی با کیفیت بالا، ورودی ها و خروجی های خاص و … را دارند.
قیمت 12 مدل گیرنده دیجیتال لپ تاپ با آنتن قوی + خرید
در حالت کلی، انواع مختلف دستگاه های گیرنده دیجیتال به لحاظ عملکرد تفاوتی با هم ندارند و اگر قیمت شان با هم متفاوت است تنها به خاطر ویژگی هایی است که به محصول خود اضافه کردهاند. در حقیقت نحوه دریافت امواج در تمام این گیرنده ها یکسان است. نکته مهم دیگری هم که در این خصوص وجود دارد این است که دستگاه حتما باید مورد تایید صدا و سیما (تکتا) باشد. چرا که در غیر این صورت از تغییرات سیستم پخش پشتیبانی نخواهد کرد.
چگونه یک گیرنده دیجیتال مناسب انتخاب و خرید کنیم ؟
یکی از مهم ترین نکات در خرید این دستگاه این است که باید ابتدا بودجه خود را مشخص کنیم. در این صورت می توانیم مشخص کنیم که با این مبلغ، قادر به خرید محصولات کدام برند خواهیم بود.
فراموش نکنید که به پورت های خروجی گیرنده دیجیتال حتما دقت کنید. چرا که این امر ارتباط مستقیمی با کیفیت تصاویر دستگاه دارد. کیفیت و ابعاد تصویر در این دستگاه مانند DVD است. کابل های کامپوننت در تلویزیون های LCD و LED سیگنال این تصاویر را به خوبی منتقل می کنند. به همین دلیل تصاویر دریافتی در تلویزیون در مقایسه با تصاویر آنالوگ در حالت عادی، کیفیت بیشتری دارند.
تفاوتی ندارد که هنگام انتقال سیگنال های تصاویر تلویزیونی از چه کابلی استفاده می شود؛ چرا که کابل کامپوننت و کابل HDMI تفاوت چندانی با هم ندارد.
کیفیت پخش و فرمت های قابل پشتیبانی
کابل های HDMI در مقایسه با کابل های معمولی ظرفیت انتقال اطلاعات بیشتری دارند. به همین دلیل است که هنگامی که به کمک این کابل ها تصاویر را دریافت می کنیم متوجه تفاوت آن با تصاویر کابل های عادی خواهیم شد.
در هنگام خرید دستگاه گیرنده دیجیتال لازم است که به مشخصات سخت افزاری بسیار دقت کنید. مواردی مانند مادربرد، پاور و … باید کاملا بررسی شوند. چرا که کیفیت این دستگاه به طور مستقیم در گرو کیفیت همین قطعات الکترونیکی است.
بهتر است در همان ابتدا دستگاهی را خریداری کنید که اکثر فرمت های تصویری و صوتی را پشتیبانی می کند. فرمت های ویدئویی که این دستگاه پشتیبانی می کند عبارتاند از: avi، mkv، mp4، mov، wmv. همچنین فرمت های صوتی نیز شامل wav,aac,wma,mp3 هستند. در خصوص فرمت های قابل پشتیبانی تصاویر هم می توان به png ,bmp ,jpg اشاره کرد.
در پایان مجددا تاکید می کنیم که گیرنده دیجیتال را از یک شرکت معتبر خریداری کنید. حتما هنگام خرید، گارانتی محصول را از فروشنده دریافت کنید. به این ترتیب خیال تان آسوده خواهد بود که حتی اگر مشکلی هم برای دستگاه پیش بیاید، دست تان به جایی بند است.
خرید گیرنده دیجیتال دست دوم نیز به شرط سلامت و فاقد عیب بودن می تواند گزینه اقتصادی و مقرون به صرفه ای برای شما محسوب شود اما آن را توصیه نمیکنیم.
به وسیله این دستگاه می توانید شبکه های جدید که صدا و سیما از جمله مستند ، ورزش ، پویا ، ایران کالا ، تماشا ، نسیم و امید در سالیان اخیر راه اندازی کرده را دریافت کرده و مشاهده کنید.
بهترین گیرنده های بازار کدام است ؟
گیرنده دیجیتال دنای ، مارشال ، مکسیدر ، ایکس ویژن، استارست ، پرو ویژن ، تک ویژن ، جی پلاس ، زنیکس و رویال از مارک های پرطرفدار در بازار گیرنده های دیجیتال هستند که محصولات باکیفیتی را ارائه می دهند. از لیست زیر می توانید براساس امکانات مورد نیاز و بودجه مورد نظر، بهترین گزینه خرید را انتخاب کنید.
مرسی امکانات خوبی داره
ممنون از پيشنهادات خوبتون
گیرنده دیجیتال ایکس ویژن خیلی خوبه