درگاه تاندربولت یک متصل کننده به شکل D در پشت یا کنار لپ تاپ است که بیشتر برای مانیتور های کامپیوتر استفاده می شود، اما واقعاً می تواند هر شکلی از داده ها را نقل و انتقال دهد ؟ موارد متداول به کارگیری تاندربولت عبارتند از: خروجی ویدیو، ضبط ویدیو، دیسک های سخت و شبکه. تاندربولت همچنین بخشی از جدیدترین مشخصات USB ها است، بنابراین پورت های USB C قابلیت نقل و انتقال داده های تاندربولت را دارند. این پورت در سال 2011 توسط اینتل عرضه شده و اکنون با گذشت نزدیک به یک دهه، سه نسل از این درگاه معرفی شده است.
درگاه اصلی تاندربولت، هدف اصلی مشارکت اینتل و اپل برای ایجاد یک فناوری جدید برای اتصال محیطی است که از یک صدا و سیم ، ویدئو ، داده و پاور در یک کابل واحد پشتیبانی می کند که به معنی خداحافظی با مجموعه کابل های متفرقه است!
فهرست مطالب
سرعت انتقال Thunderbolt
نسخه های قدیمی تر این متصل کننده قدرتمند از مینی دیسپلی پورت برای اتصال کامپیوتر به دستگاه های خارجی استفاده می کردند. با این حال، انقلاب اخیر در دنیای یو اس بی، طوری طراحی شده است تا یک سر اتصال دهنده USB-C را در بر گرفته و آن را برای کاربران کامپیوتر بسیار باورنکردنی می کند. تاندربولت مجهز به یک کانال دو طرفه 40 گیگابیت بر ثانیه، کابل تاندربولت می تواند همزمان با سرعت بسیار بالا داده ها را ارسال و دریافت کند. تاندربولت توانایی اتصال به حافظه خارجی، به مانیتور های 4K با سرعت 60 فریم در ثانیه ، تلفن های هوشمند قابل شارژ و لوازم جانبی چند منظوره را دارد.
تفاوت تاندربولت و یو اس بی چیست؟
به نظر می رسد در مورد تفاوت تاندربولت و یو اس بی سردرگمی زیادی وجود دارد. سوکتهای تاندربولت 3 و یو اس بی نوع C، از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به هم داشته و موارد استفاده تقریباً مشابهی هم دارند. این دو درگاه برای چندین سال کاملاً از هم جدا بودند و هر کدام از دستگاه های مختلفی پشتیبانی می کردند. با این وجود، با گذشت زمان، این مسئله کمی تعدیل شد و دو فناوری رفته رفته شباهت بیشتری به یکدیگر پیدا کردند. بدون شک تا حدی به این دلیل است که این پورت ها جدا از نماد USB بر روی کابل های USB-C و آرم “Lightning Bolt” در کابل های تاندربولت 3 یکسان هستند.
تفاوت تاندربولت با مینی دیسپلی پورت چیست؟
در مبحث تفاوت تاندربولت با مینی دیسپلی پورت باید گفت تاندربولت، کاملاً با لوازم جانبی مینی دیسپلی سازگار است. از نظر فنی، پلاگین آن ها یکسان است و تنها تفاوت در این است که اتصال تاندربولت، می تواند علاوه بر حالت کلاسیک مینی دیسپلی، یک سیگنال تاندربولت، که همان سیگنال PCI-Express است (4 خط) نیز داشته باشد. به طور خاص ، یک آداپتور مینی دیسپلی روی یک پلاگین تاندربولت اجرا می شود. با این حال، چند تفاوت وجود دارد. در اولین نسل سیستم های مک مجهز به مینی دیسپلی پورت صدا منتقل نمی شد. این محدودیت به دلیل عدم توانایی مادربرد ها بود. آداپتورهای HDMI و مینی دیسپلی پورت و صفحه نمایش 27 اینچی Apple Cinema Display نمی توانند صدا را در این نوع دستگاه دریافت کنند. مینی دیسپلی پورت یک نسخه مینیاتوری از پورت است که توسط اپل منتشر شد و در نوت بوک MacBook جایگزینی مینی وی دی آی گردید.
تاندربولت 4
در حال حاضر هیچ تاریخ انتشاری برای نسخه بعدی درگاه تاندربولت وجود ندارد. با این حال ، افراد و سازمان های درگیر در سراسر وب پیشرفت های فناورانه را که باید برای یک تاندربولت 4 اتفاق بیفتد ، مورد بحث قرار داده اند تا راه خود را به بازار باز کند. هر پیشرفتی توانایی نقل و انتقال درگاه تاندربولت را دو برابر کرده است، بنابراین از نظر تئوری نسخه چهارم از 80 گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کند.