دوربین فیلم برداری یک دستگاه ضبط الکترونیکی قابلحمل است که قادر به ضبط فیلم و صوت به صورت مستقیم است. دوربین فیلم برداری که از اوایل دهه 1980 محبوبیت پیدا کرد، به عنوان ضبط کننده فیلم یا video cameras نیز شناخته میشد. اولین دوربین فیلم برداری در زمان مظفرالدین شاه وارد ایران شد. فیلم برداران و فیلمسازان حرفهای از دوربینهای فیلم برداری برای تولید قسمتهای سریال و یا فیلمهای سینمایی خود استفاده میکنند. این ابزار در بین فیلم برداران غیرحرفهای نیز محبوب است.
یک دوربین فیلم برداری سه مؤلفه اصلی دارد:
لنزهایی که نور را جمع میکنند و متمرکز میسازند
یک تصویرگر که نور را به یک سیگنال الکتریکی تبدیل میکند
یک ضبط کننده که سیگنالهای الکتریکی را به فیلم دیجیتال تبدیل ساخته و آنها را برای ذخیرهسازی رمزگذاری میکند.
اولین دوربینهای فیلم برداری یکی از این دو فرمت آنالوگ، VHS و Betamax را داشتند. در این دوربینها فیلمها روی نوار کاست ذخیرهشده و با استفاده از ضبط کننده ویدیو نوار کاست (VCR) که به یک مانیتور وصل شده، پخش میشوند. با پیشرفت فناوری، فرمتهای دیگری مانند S-VHS، Hi-8، فیلم دیجیتال (DV) و فیلم با کیفیت بالا (HDV) در بازار یافت شد. این فرمتهای تصویری واضحتر، دارای رنگ بهتر، ساعت ضبط بیشتر و ذخیرهسازی کارآمدتر بودند.
فهرست مطالب
انواع دوربین فیلم برداری
خرید دوربین فیلم برداری میتواند امری پیچیده باشد. مدلهای این دوربینها نهتنها از نظر اندازه و قابلیت بلکه از نظر قیمت نیز متفاوت میباشند. در این راهنمای خرید دوربین فیلم برداری، ما به شما کمک میکنیم تا تصمیم درستی را در ارتباط با انتخاب دوربین مناسب برای خود اتخاذ کنید.
برای اینکه تصمیم بگیرید چه نوع دوربینی را خریداری کنید نخست باید درباره نوع دوربین فیلم برداری با کیفیت بالا که قصد خرید آن را دارید، تصمیم بگیرید.
اگر میخواهید کیفیت بهتر و گزینههای بیشتری داشته باشید، یک مدل کامل را در نظر بگیرید. اگر به مدل کوچک تر و قابلیت حمل بیشتری نیاز دارید، یک دوربین اکشن خریداری کنید که تقریباً نصف اندازه دوربینهای معمولی است.
البته به خاطر داشته باشید که دوربینهای فیلم برداری کامل امروزی نسبت به مدلهای قبلی کوچکتر و سبکتر هستند. این دوربینها دارای ویژگی هایی شامل وضوح فوقالعاده بالا یا وضوح 4K، قابلیت سهبعدی سازی تصویر، GPS برای مکانیابی و پروژکتورهای داخلی یا پیکو می باشند.
مشخصه های فیزیکی
بدنه دوربین که شامل جنس، اندازه، شکل، وزن است، باید طبق اصول ارگونومی ساخته شده باشد تا هنگام فیلمبرداری دست شما خسته نشود و بتوانید مدت زمان بیشتری بدون لرزش و احساس اذیت، فيلم بگیرید. علاوه بر موارد ذکر شده، برخی از دوربین های فیلمبرداری همچنین قادر به کار در دماهای خاص هستند. این ویژگی برای کوهنوردان یا کسانی که در مناطق بسیار سرد با دوربين كار دارند، مناسب است. یا مثلاً بعضی از دوربین های فیلمبرداری تا عمق خاصی، قابليت ضد آب دارند.
بدیهی است که این دوربین ها برای کسانی که می خواهند در عمق کم با دوربین خود غواصی کنند یا حتی در مناطقی که باران زياد می بارد، مناسب است. ویژگی فیزیکی دیگری که می توان به آن اشاره کرد ، قابليت ضد گرد و غبار بودن دوربین است. این ویژگی همچنین برای کسانی که نگران خراب شدن دوربين شان بودند به دلیل نفوذ گرد و غبار و غیره، مناسب است. حتی ضد ضربه و چند مورد دیگر از جمله ویژگی های فیزیکی دوربین فیلمبرداری و به طور کلی دوربین های دیجیتال است. بنابراین قبل از خرید ، میزان استفاده و انتظار تان را از دوربین مشخص کنید، تا بتوانيد يك دوربين خوب بخريد.
مشخصه های سخت افزاری دوربین فیلم برداری
همانطور که می دانید، دوربین فیلمبرداری از قطعات سخت افزارهای حساسي ساخته شده است. اگر بخواهیم به مهمترین آنها اشاره کنیم ، با سنسور شروع می کنیم که در واقع قلب هر دوربین دیجیتال است. به طور کلی ، در دوربین فیلمبرداری دیجیتال، دو نوع سنسور وجود دارد: CCD و CMOS ، که در مقاله جداگانه ای توضیح دادیم.
برای یادآوری ، سنسورهای CCD حرفه ای تر و گران ترند و اغلب در دوربین های گران قیمت مشاهده می شوند. زیرا انرژی بیشتری نیز مصرف می کنند. در عوض ، سنسورهای CMOS مقرون به صرفه تر هستند و مصرف برق کمتری دارند ، بنابراین از آنها در دوربین های فیلمبرداری بیشتری استفاده می شود.
قسمت بعدی، لنز دوربین است. لنز قسمت مهم و تأثیرگذار دیگری در کیفیت دوربین است. لنز اکثر دوربین ها ي فيلم برداري مانند يك دوربين عكاسي قابل جا به جايي نيست. بنابراین هنگام خرید به تولید کننده و لنز دوربین او توجه کنید. علاوه بر کیفیت تصویر ، باید به جنبه های دیگری مانند فاصله کانونی ، لرزشگیر اپتیکال، زوم اپتیکال نیز توجه کنیم.
حافظه، بخش آخری است که در قسمت سخت افزار به آن اشاره می کنیم. در دوربین های فیلمبرداری قدیمی از فیلم استفاده می شده است.امروزه حافظه ها معمولا با استفاده از مموری کارت ها قابل ارتقاء و استفاده هستند، و امکان ضبط تصاویر را بسیار راحت و بی دردسر برای شما فراهم می کنند.
مشخصه های نرم افزاری
نقش پردازنده تصویر در دوربین برای وضوح تصاویر و اصلاح نویز ، اتصال فریم ها و تولید فریم های با کیفیت بالاتر، ضروری است. امکان ویرایش تصاویر و افزودن جلوه های ویدئویی و فرمت های خروجی فیلم، از دیگر مزایای نرم افزار دوربین است. در عین حال ، قابلیت تثبیت کننده (لرزشگیری)دیجیتال دوربین را نمی توان نادیده گرفت ، زیرا می تواند به عنوان مکمل لرزشگیر اپتیکال استفاده شود.
دوربین فیلم برداری اکشن
چند نمونه دوربین فیلم برداری با کیفیت
هنگام انتخاب دوربین فیلم برداری ، انواع مختلفی از دوربینهای فیلم برداری وجود دارد که میتوانید انتخاب کنید. در زیر چند نمونه از این دوربینها نامبرده شده است:
1- دوربین های فیلم برداری Mini-DV
2- دوربین های DVD
3- دوربینهای فیلم برداری با حافظه هارددیسک (HDD)
4- دوربینهای فیلم برداری با حافظه فلش
5- دوربینهای فیلم برداری مدل Combo
دوربین Mini-DV یک فرمت بسیار محبوب برای فیلمسازان فیلمهای مستند است. در این دوربینها نوارها به سرعت جایگزین درایوهای سخت میشوند. این نوارها میتوانند 60 تا 90 دقیقه به شما زمان دهند تا شما فیلم خود را ضبط کنید.
دوربین فیلم برداری Mini-DV
دوربینهای DVD نسبتاً ارزان هستند اما فیلم در این نوع دوربین ها بسیار فشرده میشود و بنابراین کیفیت فیلم آنها عالی نیست. این دوربینها برای تهیهی فیلمهای مستند توصیه نمیشوند. اگرچه این دوربینها انتخاب خوبی برای ساخت فیلم در خانه میباشند ولی برای فیلم برداری حرفهای ایده آل نیستند.
دوربین فیلم برداری DVD
دوربین فیلم برداری با حافظه هارددیسک (HDD) جدیدترین نوع دوربینهای فیلم برداری است. این نوع دوربینها باعث صرفه جویی در هزینه میشوند زیرا نیاز به خرید نوار یا DVD را از بین میبرند. در مقابل دوربینهایی با حافظهی فلش، فیلمها را روی درایوهای فلش مموری ذخیره میکنند. مهمترین مزیت این دوربینها این است که درایوهای فلش، قطعات متحرکی مانند هارددیسک ندارند، بنابراین کمتر مستعد آسیب هستند.
دوربین با حافظهی فلش
برخی از انواع جدید دوربین فیلم برداری مثل دوربینهای مدل Combo نه تنها دارای فلش مموری قابل جابجایی است بلکه هارد دیسک داخلی نیز دارد.
در نهایت بیان این نکته حائز اهمیت است که در خرید دوربین باید به نیاز خود توجه داشته باشید و بر اساس آن دوربین خود را انتخاب کنید.
هر دوربین فیلمبرداری دیجیتال دارای مشخصات فیزیکی ، سخت افزاری و نرم افزاری است، که نشان دهنده ي قيمت دوربين است. این بدان معناست که هرچه دوربین، ویژگی های فیزیکی ، سخت افزاری و نرم افزاری قدرتمند و با کیفیت بالا داشته باشد ، دارای قيمت بالاتر است. بنابراین در خرید دوربین فیلمبرداری همه ی موارد را در نظر بگيريد. در اینجا چند نکته مهم وجود دارد، که باید هنگام خرید دوربين به خاطر بسپارید.
در لیست زیر ما مجموعه ای دوربین های باکیفیت و ارزان قیمت را برای شما گرد آوری کرده ایم.
سلام لطفا مدل های پاناسونیک رو هم اضافه کنید.
هندیکم هم های سونی واقعا بی نظیر هستند.